четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Английският език - как да го научим

Обучението по английски език изисква желание, търпение и упоритост. Изучаването на английски език означава отдаване на време.

Какво прави английският за Вас. Да знаеш английски език означава да се чувстваш добре!
Да научите английски език е може би най-доброто нещо, което може да направите, за да подобрите своя живот.

Не мислите ли, че е по-добре да имате достъп до информация, която е недостъпна за други хора, които не знаят английски език? Не мислите ли, че е интересно да си общувате с интересни хора, с които другите, които не са минали езикови курсове, не могат да комуникират. Не мислите ли, че е хубаво да впечатлявате хората около себе си едва отворили уста и заговорили английски език. Защо да не направите голям скок в кариерата си, оставяйки другите далеч зад вас, само изучавайки английски език и посещавайки езикови курсове онлайн.

Вие можете да направите всичко това ако говорите английски език много добре.
От какво се интересувате? От наука, от музика, компютри, здраве, бизнес или спорт. Днешните медии като интернет, телевизия, преса – те ви дават почти неограничен достъп до темите, които ви интересуват, защото живеем във века на информацията.
Има само един проблем. Повечето от тази информация е достъпна само на английски език.
Ето някои примери от информацията, която може да използвате ако знаете английски език.
Повечето страници в Интернет, над 1 милиард (1,000,000,000), са на английски език. Невероятно е как, знаейки английски език, хората могат да се доберат до цялата информация, достъпна в интернет.

Книги на всякакви теми от цял свят са преведени на английски език. От каквото и да се интересувате, вие можете да го прочетете на английски език.
Пресата – единствено списания и вестници на английски език, като Time, Newsweek, могат да бъдат купени от всяка точка на света.

Наука – Знанията по английски език са ключът към света на науката. Още през 1997 година 95% от научните статии по целия свят са написани на английски език. От тях само 50 % идват от англоговорящи страни като САЩ, Великобритания, Австралия.
Новини – CNN International и NBC са най-големите телевизионни медии. Те донасят информацията най-бързо и професионално. Можете да ги гледате навсякъде по света и са на английски език.

Общувайте с хората.
Можем да наречем английският език “Езикът на комуникацията”. Защо? Защото изглежда, че всички хора по света са се “споразумели” да си говорят на английски език. Всъщност 1 милиард и половина знаят английски език, а 1 милиард посещават езикови курсове и се учат да говорят на английски език.

75% от писмата и пощенските карти по света са написани на английски език. Почти всички международни конференции и състезания се провеждат на английски език. Например Олимпийските игри или Мис Свят. Дипломати и политици от различни страни използват английски език, за да комуникират по между си. Организации като НАТО, ООН, EFTA са приели като основен език – английски език.

Ако можете да говорите английски език, вие също можете:
Да се свързате с хора от целия свят. Да говорите за вашите идеи и да изказвате мнения в интернет дискусии и форуми. Да изпращате съобщения на интересни хора, да учите за техния живот и култура.

Можете да пътувате по-лесно и независимо къде се намирате можете да говорите свободно. Английски език се говори в повече от 100 страни. Можете да попитате за посока, да водите разговори или пък да поискате помощ. Кой знае, някой ден английският език може да спаси живота ви.

Развивайте се. Придвижете кариерата си напред.
Ако искате да имате добра работа в бизнес, технологии, наука, станете от креслото и започнете да учите английски език. Посещавайте курсове по английски език. Ако вече имате добра работа, стартирайте с езиковото обучение, докато не сте я загубили.
Да знаете английски език ще ви позволи да направите и други неща.
Ще можете да поставите “отлични умения по английски език” в своето CV. Ще получете мечтаната работа и ще изкарвате повече пари. Повишете техническите си познания. Английският език е езикът на технологиите, особено на високотехнологичните компютърни науки, генетика, медицина. Ако мислите да четете за технологии, вероятно ще трябва да го направите на английски език.

Учете компютърни науки. Четете статии за тях без затруднения или пък напишете вашите на английски език. Бъдете добър бизнесмен. Лесно е. Международният бизнес се прави на английски език. За да говорите с предприемачи и бизнесмени от други страни, да ходите на конференции, да четете международни бизнес вестници и списания, вие ще трябва да научите английски език.

Станете по-добър учен. Учете за новите научни открития, четейки вестници, книги и списания – всички те на английски език.
Използвайте компютрите по ефективно. Повечето компютърни софтуери и апликации са на английски език. Изучавайки английски език и посещавайки курсове по английски език, вие ще можете да ги разбирате по-добре – вие ще станете по-добър служител.
Наслаждавайте се на изкуството, както никога досега.

Английският език ви позволява да почувствате културите по света, както никой друг чужд език може да го направи. С добри познания по английски език, вие можете да правите прекрасни неща. Гледайте Американски и Британски филми в техните оригинали. След като го направите веднъж, никога няма да се върнете към дублираните версии. Четете страхотни книги. Всяка популярна книга е написана или преведена на английски език. Съществуват невероятно много заглавия – от класически пиеси като Хамлет до модерни филми като "Карибски Пирати". Наслаждавайте се на музиката на английски език. Повярвайте ни! Музиката е много пъти по-добра, когато можете да разбирате думите.
Английският език е лесен.

Английският език е не само най-използваният език по света, а също е един от най-лесните за научаване и използване. Лесна азбука – не съществуват специални символи като é или ä. Опитайте да напишете “sweet” на компютъра си. Сега опитайте да напишете “süß” (немски език). Или опитайте да пишете думи на руски език, турски език, френски език, испански език, италиански език.

Анлийският език е не само полезен, но той ви носи удовлетворение. Човек винаги се чувства добре, когато върви напред. Никога няма да забравите момента, когато ще можете да разговаряте с американци, англичани или да гледате телевизия на английски език. Ще се наслаждавате на изучаването на английски език, ако запомните, че всеки час прекаран в курсове по английски език ви приближава до перфектното му владеене. Да използвате английски език е страхотно, защото всяко изречение, което изговорите или изпишете, ще ви напомня за вашия успех. Английският език ви прави по-силни и по-щастливи. Не е трудно да си представите ситуации, в които знанията по английски език ви карат да се чувствате страхотно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

Английски Език | Бизнес Английски | Испански Език | Немски Език | Френски Език | Италиански Език | Португалски Език