неделя, 21 юни 2009 г.

Native speaker

Native speaker е популярен израз за човек, който учи другите на майчиния си език комуникирайки с тях именно на него.
В превод от английски самата дума „native” означава: роден, местен, туземен, природен, вроден, присъщ, естествен.

Хората, които могат да бъдат „Native speaker” на английски (например), са тези чийто роден език е английският. Това е езикът, който са учили докато са растяли в заобикалящата ги среда. Те мислят на английски, и използват езика съвсем свободно. Тези хора може да не владеят никакъв друг език, не е необходимо. Те комуникират само и единствено на родния си език с обучаващите се. Обикновено такива хора са родом от англоговорящи страни, като САЩ, Великобритания, Австралия, Канада, Ирландия и др. Добре овладяният роден език е в основата на по-нататъшното обучение и развитие на човека.

Освен граматиката, която навсякъде се изучава, вече на много места се прилага и този вариант на затвърждаване, упражняване и възприемане на учебния материал. Много често се случва човек да владее добре граматически езика и да знае всички правила, но да неможе да комуникира на него.

Именно от тук се ражда идеята за такъв вид обучение, обучение чрез разговори с Native speaker. По време на разговора обучавания и обучаващия обсъждат различни теми, касаещи заобикалящия ни свят. По този начин тези, които учат езика, възприемат начина на говорене, ударението в изречението, начина на подреждане на думите и още куп важни неща. Самия разговор стимулира едновременно два от най-важните компонента в изучаването на чужд език, а именно слушане и говорене.

Този метод на усвояване на материала все повече навлиза в курсовете за обучение. Целта му е да помогне на хората да се справят в чуждестранна среда. Да могат да работят или учат, комуникирайки свободно на необходимия език.
С радост трябва да отбележим, че интернет сайта за чуждоезиково обучение онлайн работи с едни от най-добрите native speakers. Те са хора с много добри познания по родния си език, добре обучени специалисти, готови да отговорят на всички ваши въпроси.
Курсистите имат възможност да задълбочат и разширят знанията си в свободен и непринуден разговор с native speaker. Този вид обучение по разговорен английски се провежда както в сферата на общия английски, така и в курсовете по бизнес английски.
Много хора се притесняват да говорят, но това е единствения и най-добър начин да се оттренира евентуален разговор в непринудена среда.

Темите, които се обсъждат в часовете са свързани с проблеми и дебати в професионалната и личната сфера. Много често се зараждат спорове и дискусии, в които обучаващите се изявяват личното си мнение и гледна точка. Защитават позициите си по даден въпрос и се опитват да се аргументират. След един такъв разговор всеки курсист се чувства по-уверен в себе си и знанията си. Той вече може свободно да контактува с чужденци, без да се притеснява за речника и произношението си.
Най-хубавото е, че чрез онлайн обучението също можете да разговаряте с т. нар. native speakers и да затвърдявате чуждоезиковите си знания, без да излизате от дома си. Единственото, което ви е необходимо е регистрация в www.kabinata.com, желание, микрофон и слушалки. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

Английски Език | Бизнес Английски | Испански Език | Немски Език | Френски Език | Италиански Език | Португалски Език