неделя, 21 юни 2009 г.

Защо е по-добре да учим дистанционно?

Защо е по-добре да учим дистанционно?

Дистанционното обучение е един много по-удобен и съвременен вариант на получаване на необходимите знания по каквито и да било дисциплини. В последните години то се практикува все по-често и хората го предпочитат пред добре познатото ни обучение в училища и класни стаи.
Като всяка новост, този вид преподаване има много повече предимства и съвременните, модерни хора ги откриват и се възползват от тях. Очевидните плюсове, които има са че не е нужно да ходите никъде, да губите излишно време и пари, когато може да се включите онлайн в някой курс и да научите всичко, което ви е необходимо.
Някои хора казват, че предпочитат традиционния начин на обучение заради физическия контакт с другите ученици и преподавателите. Честно казано, това не може да се причисли като някакъв плюс на редовното обучение защото контакт с преподавателя и другите ученици съществува и при дистанционното онлайн обучение в реално време, а и понякога е много по-добре да не си в контакт с големи групи хора.

Ето какво имам впредвид:

Напоследък усилено се говори за т. нар. „свински грип”. Това е нов вирус, за който се смята че е мутация на свински, птичи и човешки грип. Болестта тръгва от Мексико, като се предава по въздушно капков път от човек на човек. Болестта причинява смърт на над 100 души в Мексико. Постепенно се откриват нови случаи на вируса в САЩ и дори в Европа. Интересното е че при заболелите пациенти в щатите болестта преминава много по-леко и те постепенно се възстановяват, а в Мексико болеста има летален изход.
В последните дни се появиха и случаи в Европа - Германия, Австрия, Испания и Шотландия, а във Франция има няколко души които се изследват за опасния грип, тъй като проявяват симптомите след завръщането си от Мексико.
Заради епидемията в Мексико са затворени училища, библиотеки и музеи. Непрестанно се апелира към хората да избягват големи масови събирания и контакти с много хора. Населението в цялата страна се движи с предпазни маски.
Симптомите на свинския грип се проявяват като обикновен грип – висока температура, главоболие, зачервяване на очите, треска, хрема и кашлица.
Един от сериознопритеснителните факти е, че грипът засяга хора в разцвета на силите им – между 20 и 50 години. Това може да определи заразата като пандемия, защото сезонния грип, който се появява всяка година засяга и е смъртоносен обикновено възрастните хора и децата са с по-отслабена имунна система, а случая със свинския грип не е така.
Според данни на Световната Здравна Организация лекарства против опасния грип все още няма, но най-големите фармацевтични компании работят усилено за разработването на ваксина срещу щама. Засега хората, които проявяват симпомите на грипа се третират с медикаменти срещу познати вирусни заболявания.
Световната Здравна Организация е предупредила всички страни по света да следят за появата на характерните за свинския грип симптоми и такива на пневмония в населението.
Засега се твърди, че в нашата страна не са се появили случаи на заболяването и не сме пряко засегнати от болестта, но и не бива да се подценява възможността за бързото й разпространение по въздушно капков път между хората. А и в съвременния и динамичен свят в който живеем е много лесно да се пътува и в ситуация като тази това се оказва опасно, още повече че щама засяга хората, които са в най-активните си години, които пътуват много и се срещат с много и различни хора.

Тук се намесва интерактивния начин на живот. Съществувайки опасността от избухване на световна епидемия, много хора ще предпочетат да общуват чрез Интернет. С развитието на технологията това е възможно, като се избягва прекия физически контакт и в същото време можеш да се видиш и да общуваш с други хора. Изучаването на чужди езици също е едно от основните неща, с които се занимават младите и активни хора, ето защо дистанционното онлайн обучение ще ви даде възможността да учите и едновремеменно с това да избягвате близкия контакт с възможни преносители на смъртоносния щам. Това е едно от хилядите предимства на новия, интерактивен метод както на комуникация, така и на личностно усъвършенстване, чрез обучение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

Английски Език | Бизнес Английски | Испански Език | Немски Език | Френски Език | Италиански Език | Португалски Език