вторник, 22 декември 2009 г.

Мнение за Кабината

Здравейте, казвам се Николай Николов от София.

Винаги съм имал проблеми с изучаването на чужди езици. На четиридесет и една години съм и през целия ми ученически живот ми се е налагало да уча някакъв чужд език. Като всеки младеж, обаче не ми се учеше и ми се струваше ненужна загуба на време. Постоянно пренебрегвах учението, докато не завърших училище и не ми се наложи да си търся работа. Тогава разбрах какво съм изпуснал.

От всякъде имаше изисквания за добро образование и владеене на поне един чужд език. Аз имах образованието, но езикът винаги ми беше пречка в намирането на по-добра и ако щете платена работа.

Започнах да се лутам в обявите за частни уроци и курсове. Неприятното беше, че нямах нужното време и пари. Много евтините уроци, не ми даваха необходимите знания. Учителите не обръщаха достатъчно внимание, а това никак не ми помагаше да науча нещо.

Така веднъж, докато се рових из Интернет в търсене на подходящия курс, попаднах на сайта на www.kabinata.bg. Поразгледах го и останах доста приятно впечатлен от начина, по който е изложена цялата информация за самото обучение. Погледнах и цената, тя също ми се стори прилична. Доста време се колебах, и не бях сигурен, дали ще се справя със самото посещаване на часовете. Факта, че трябва да влизам в интернет и да ползвам компютъра за връзката ми с преподавателя малко ме плашеше. Но в сайта пишеше всичко много ясно и точно. Самата система е опростена максимално и не ми представляваше никаква трудност в началото, а сега с времето дори ми е забавно да контактувам с хората по този начин.

Друго мое притеснение беше, че трябва да започна да уча английски (това е езикът, на който реших да се запиша) от самото начало и че нищо незнам. Притеснявах се дали няма да изглеждам смешно в очите на другите ученици.

Но това, което се случи много ме зарадва. Записвайки се на курса, можех да избера на кое ниво да се запиша. Аз естествено избрах най-ниското и с радост установих, че всички в групата ни правеха първите си стъпки в обучението. Още с първия ми урок бях много приятно изненадан от преподавателите, а също и от обучаващите се. Беше много забавно и приятно да споделяме проблемите и трудностите си в изучаването на езика. Хубавото е, че можем да контактуваме по между си, дори и учителя да не е на линия. Обменяме знания и опит и много си помагаме.

Също имаме възможноста да правим домашни работи и тестове, и да ги пращаме на преподавателя да ги провери. Това също много ми помага, защото не се налага да отделям определени часове от деня си за обучение, а мога да си пиша когато ми е удобно и да разчитам, че ще бъда коригиран правилно и ще получа необходимите съвети.

Времето за провеждане на уроците е съобразено с това, че повечето обучавани са работещи хора и нямат голяма възможност да се съобразяват с часовете. Затова са подбрани най-подходящите часове през деня и дни от седмицата, които биха били удобни за един обикновен работещ човек.

Като заключение бих искал да кажа, че този начин на обучение наистина се оказа най-добрия вариант, на който се надявах. Като възрастен, работещ човек оценявам и факта, че парите, които се плащат за обучение, напълно покриват знанията, които получава човек, дори и повече, защото по време на курса получаваме много ценна информация не само за езика, като граматика, но и за културата на англоговорящите народи.

Остава ми още малко до завършването на първото ми ниво, и със сигурност веднага ще се запиша на следващото. С гордост насочвам мои познати и приятели към този курс, които също като мен, не са обърнали необходимото внимание на езиците когато е трябвало. J

 

Английски Език | Бизнес Английски | Испански Език | Немски Език | Френски Език | Италиански Език | Португалски Език